Gym en sportdag

Kleuters

Twee keer per week krijgen de kleuters gym in het speellokaal. Bij slecht weer wordt ook in het speellokaal gegymd; bij erg warm weer spelen de kinderen vaker buiten. Gymkleding is voor de kleuters niet nodig, maar wilt u wel gymschoenen meegeven naar school? Het is handig als de naam van het kind op de schoenen staat. De gymschoenen blijven op school en liggen in een speciale bak in de klas. Het is praktisch voor de leerkrachten als de kinderen gymschoenen met elastiek of klittenband dragen.

Groep 3-8

Vanaf groep 3 gaan de kinderen voor de gymles naar sporthal Custwijc. Iedere groep krijgt twee keer in de week gym. Dit schooljaar is dat op dinsdagochtend en donderdagochtend. Het is de bedoeling dat de kinderen op de dag waarop ze gym hebben, hun gymkleding meenemen: een gympakje of een sportbroek en shirt en gymschoenen. Deze schoenen mogen niet buiten gedragen worden. Bovendien is het niet toegestaan schoenen met zwarte zolen te dragen, omdat deze strepen achter kunnen laten op de vloer.
Wanneer kinderen geen gymspullen bij zich hebben, kunnen ze niet meedoen met de gymles. Groep 3 t/m 6 heeft op donderdag gym, groep 7/8 op dinsdag.

Koningsspelen

Eens per jaar zijn de Koningspelen (meestal de vrijdag voor 27 april). Dit is een nationale sportdag, waaraan onze school met veel plezier deelneemt. We werken dan samen met basisschool De Lelie en met de Prins Willem-Alexanderschool uit Waarder.