Binnen en buiten

De Wegwijzer is opgericht in 1889, en heeft in 2020 ongeveer 120 leerlingen, 5 groepen en in totaal 10 leerkrachten die de hele week of een deel daarvan actief zijn voor de school.
De meeste leerlingen komen uit Driebruggen. Ze wonen op loopafstand van de school. Daarnaast woont een klein aantal kinderen net buiten het dorp, in Hogebrug of in Waarder.

Het gebouw

Ons schoolgebouw staat aan de rand van het dorp Driebruggen. Het is een overzichtelijk gebouw uit 2003. De school grenst aan een woonwijk en aan het weiland. Vanuit school zijn de hazen, ooievaars en de koeien te zien, iets wat in de randstad redelijk uniek is.
In het gebouw is veel lichtinval waardoor de sfeer in school ontspannen en vrolijk is. Ouders kleden het gebouw meerdere keren per jaar thematisch aan. Ze verzorgen ook de raamschilderingen.
Ons gebouw bestaat uit acht leslokalen, een speellokaal, een gemeenschapsruimte en enkele kantoortjes. 
Het speellokaal wordt door de kleuters gebruikt als het weer te slecht is om buiten te spelen. In de hal is de centrale bibliotheek gerealiseerd, met rustige plekken om te lezen en stil te werken. De bovenverdieping wordt gebruikt door groep 3, de onderwijsassistenten voor extra begeleiding en door de begaafdenklas. Verder wordt de bovenverdieping momenteel niet gebruikt, alles is geconcentreerd op de benedenverdieping.

Gymzaal

De kleutergymlessen zijn in het speellokaal binnen de school.
Voor alle andere groepen vindt het bewegingsonderwijs plaats in sporthal Custwijc.

Schoolplein

Voor de school ligt ons schoolplein. Naast een speeltoestel, een zandbak en paaltjes staan er bankjes en hebben de kinderen voldoende ruimte om te bewegen. 

Fietsenstalling

We verzoeken ouders om kinderen die dicht bij school wonen lopend te laten komen.
Kinderen die over de ophaalbrug of buiten de bebouwde kom wonen, mogen op de fiets mogen komen.

ICT

In iedere groep is een digitaal schoolbord te vinden. Deze worden bij veel lessen gebruikt.
Daarnaast hebben de leerlingen van groep 5 t/m 8 een eigen chromebook tot hun beschikking om daarop informatie op te zoeken en te werken aan het lesprogramma. Ook zijn er Ipads die ingezet worden als ondersteuning of als extra verdieping naast het gewone schoolwerk.